Není složité udělat každý den něco, co je příznivé pro naše zdraví i životního prostředí. Stačí se trochu snažit a přemýšlet – nad našimi nákupy, vařením, odpadem. Budete mít ze sebe dobrý pocit a planeta i tělo vám poděkují. Zde je deset jednoduchých tipů: 1 Čerstvé místo zpracované
Chci vědět více
Archiv pro štítek: zelenina
-
-
Přinášíme vám rozhovor s Pavlem Drdelem, autorem nové knihy POSTNÍ KUCHAŘKA od kořene po nať a šéfkuchařem vyhlášené strakonické restaurace Sůl & Řepa. Povídali jsme si nejen o tom, jak vnímá postní období a co pro něj vlastně znamená, ale třeba i o tom, proč jej fascinuje zavařování aChci vědět více
-
Přinášíme vám tři jednoduché recepty, které vás v tomto období zahřejí, dodají energii, podpoří imunitu a navíc jsou vegetariánské a bez lepku. Jde o recepty, které můžete s klidným svědomím pravidelně zařadit do svého jídelníčku. Přestavujeme vám česnekovou polévku, špenátový quiche aChci vědět více
-
Zhluboka se nadechněte, je tady zima. Příroda a zvířata v ní se oddávají zimnímu spánku, dny jsou krátké, noci studené a dlouhé. Pro zimu je charakteristický její zvláštní klid, pojďme toho využít a přesměrovat jej v naší vlastní energii. Jak? Třeba vhodnými potravinami! Zimní období jeChci vědět více
-
Petr Klíma je autorem blogu greenwayfood.cz, fotograf a šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life. Specializuje se na pestrou a zdravou kuchyni z rostlinných zdrojů, kterou představuje také v podobě knih. Po Zeleninové a Luštěninové kuchařce mu nedávno vyšla Obilovinová. Nejen o níChci vědět více
-
Zdravá zelenina, ovoce i bylinky z vlastní zahrady je snad to nejzdravější, co můžete mít ve svém jídelníčku. Nikdy není pozdě začít se samozásobitelstvím. Pro naše předky bylo naprosto běžné a také to byla často jediná možnost, jak mít potraviny na celý rok. Začít můžete třeba dlouhodoběChci vědět více
-
„Zahrada má být prostorem k životu – venkovním obývacím pokojem,“ říká Jaroslav Svoboda – propagátor ekozahrad a permakultury. Svou vášeň předává prostřednictvím webu, seminářů a také knih. Jednou z nich je „permakulturní bible“: Zelenina z ekozahrady – Pro radost i soběstačnost, kdeChci vědět více
-
Elina Beltyuková pochází z Uralu, ale již několik let žije v Česku, kde se zabývá tématem zdraví a krásy, ale jinak, než byste si mysleli. Toto je seriál, kde to poznáte. První záblesky jara s sebou nesou novou energii. Věnujme ji vyčistění života od všeho zbytečného. Tím uvolníme prostor proChci vědět více
-
O rajčeti se ve společnosti vždycky mluví jako o zelenině, ale botanicky se jedná opravdu o ovoce. Žádný gurmán se bez této vitamínové bomby v kuchyni neobejde. Díky své specifické výrazné chuti si rajče našlo své místo prakticky v každé domácnosti. Dlouhou dobu se ale věřilo, že tato plodinaChci vědět více
-
Ačkoliv se může zdát, že sezona zeleniny končí s příchodem prvních mrazů, u některých druhů by se dalo spíše říci, že mají ještě několik dlouhých měsíců před sebou. Dokonce jim nevadí mráz ani sníh, a vy si tak můžete až do jara chodit na vlastní zahradu pro čerstvou zeleninu, která je navícChci vědět více