Od porodní asistentky přes kosmetiku a masáže až k ájurvédskému centru v Podkrkonoší. Zuzana Trpáková se s ájurvédou poprvé seznámila v Thajsku, kam se odjela naučit tradiční masáže. Přístup ájurvédy k léčení ji naprosto nadchnul, tak se rozhodla jít novou cestou – cestou ájurvédy. Můžete
Chci vědět více
Archiv pro štítek: vaření
-
-
„Prakticky ukazuji, že jídlo může být chutné, zdravé a jednoduché. Ale také, že jej můžeme pojmout jako lék či substanci k vyrovnávání nerovnovážného stavu,“ říká Kateřina Halamová, která předává ájurvédu dál. Zejména skrze kurzy vaření. Můžete popsat váš první kontakt s ájurvédou a v čem vásChci vědět více
-
Máte rádi sladká a křupavá rána ve vlastní režii? Provoňte byt lahodnou pochoutkou bez zbytečného cukru. Pro milovníky sladké snídaně máme univerzální návod jak připravit domácí granolu a jako bonus tři jednoduché recepty s ghí. Příprava domácí granoly je jednoduchá a má stále stejný princip.Chci vědět více
-
Klasickou dobrotou na horských chatách jsou Kasnocken. Do češtiny by se to dalo přeložit jako sýrové noky. Ze strachu. že mají příliš kalorií, jsem si je na horách nikdy nedávala, jen od někoho u stolu vždy ochutnala. Nejvíce mně ovšem nadchly v hotelu Puradies. Připravil je sám majitel hoteluChci vědět více
-
K mým oblíbeným celoročním tyrolským destinacím patří region SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, který najdete v Kitzbühelských Alpách. V zimě je to pravý lyžařský ráj s téměř třemi stovkami kilometrů sjezdovek a leží jen 500 kilometrů od Prahy, pohodlně po dálnici až do Kufsteinu. V létě si tuChci vědět více
-
Ten, kdo rád mlsá, si jistě čas od času dopřeje oříškové máslo. Zkuste tuto lahodnou zdravou dobrotu povýšit na opravdové nebe v puse díky ghí. V tomto článku na vás čekají tři rychlé a zdravé recepty na sladké pomazánky. Ořechy a semínka jsou jednou z nejzdravějších pochutin, které si můžeteChci vědět více
-
Ghí patří mezi základní ájurvédské suroviny. Jeho přednosti jsme už na webu shrnuli například v článku o tom, jak posiluje tzv. Božský oheň AGNI. Využití v kuchyni je pro něj opravdu široké a málokterá kuchařka zná a používá všechny možnosti této skvělé suroviny. Proto jsme si pro vásChci vědět více
-
Nejen na jaře a v létě můžeme sbírat divoké byliny. Připravili jsme pro Vás pot-pourri těch nejdůležitějších podzimních pokladů. Rostou v lese, na loukách nebo v berlínské zahradě nejznámějšího německého bylinkáře Dr. Aliho Moshiriho, který je právem nazýván bylinkovým papežem.Chci vědět více
-
Aby vaše domácí pečivo bylo opravdu výborné, musíte mít doma silný kvásek. Když zakládáte kvásek, nebo vám jen zeslábl, je čas kvásek omladit a posílit. Jak na to a co s “odpadem”, vám prozradím v tomto článku plném receptů pro ty nejčerstvější začátečníky. Jak omladit kvásek Omlazení kvásku máChci vědět více
-
V minulosti spíže a sklepy v tomto období obvykle zely prázdnotou, protože zásoby se snědly a nová úroda byla v nedohlednu. Muselo se vystačit se zavařenými a naloženými surovinami, kořenovou zeleninou, obilninami a živočišnými produkty. Na obzoru se však rýsovalo období masopustu a po něm půstChci vědět více