Rebarbora, oblíbená, ale rozporuplná ingredience, která dokáže recepty osvěžit svou specifickou chutí s kyselou linkou a dostat do těla zdraví prospěšné látky. Prozradíme, o které se jedná a k tomu přidáváme recept na originální rebarborové chutney. Reveň kadeřavá neboli rebarbora je ve
Chci vědět více
Archiv pro štítek: recept
-
-
Příroda je plná mladých bylinek. Najděte v ní vaše oblíbené a použijte je do dobrého jídla. Zkuste se inspirovat třeba Rakouskem a jeho vyhlášenými korutanskými knedlíčky. Přenesme se na chvíli do rakouských Korutan, odkud pochází recept na lahodné korutanské knedlíčky plněnéChci vědět více
-
Babí léto je tady! Předznamenává příchod podzimu, krajina je jak malířova paleta, lesy voní po houbách a na zahrádkách i polích probíhají sklizně. Máme pro vás tedy tři podzimní recepty, ve kterých využijete aktuální plody přírody. Tentokrát od Petra Klímy – šéfkuchaře dejvické restauraceChci vědět více
-
V mé oblíbené tyrolské destinaci Ellmau v Kitzbühelských Alpách jsem ochutnala další skvělou polévku. Zde je další recept z mých cest! S přáteli jsme dorazili do jedné vyhlášené hipsterské restaurace na stanici horní lanovky na Hartkaiser. Jídelníček mě překvapil: žádné klasické horskéChci vědět více
-
Miluji chřest, na jaře by neměl chybět na našem jídelníčku. Proč? Protože má příznivý dopad na zdraví a z pohledu ájurvédy vyrovnává všechny tři energie. Vždy se ráda vracím k mému favoritu – jen uvařit, posypat parmezánem a polít máslem – a k tomu mladé veltlínské víno. Ale vzhledem k tomu, žeChci vědět více
-
S přicházejícími teplými dny, kdy začíná být déle vidět, nás to automaticky čím dál tím víc táhne do přírody. Ať už se vydáte s rodinou na průzkumné výpravy po turistických stezkách nebo s partnerem na křivolaké cestičky do hor, určitě budete řešit jídlo. Proto pro vás máme dva jednochudéChci vědět více
-
Kulinářské zážitky vás v Rakousku nadchnou na každém kroku. V tomto směru je alpská zem naprostou špičkou. Ovšem dokonalá symbióza kuchařského umění, designu a vysoké úrovně hotelových služeb není zas takovou samozřejmostí. Zavedeme vás do jednoho místa, kde to umí. A rovnou vás pozveme naChci vědět více
-
Klasickou dobrotou na horských chatách jsou Kasnocken. Do češtiny by se to dalo přeložit jako sýrové noky. Ze strachu. že mají příliš kalorií, jsem si je na horách nikdy nedávala, jen od někoho u stolu vždy ochutnala. Nejvíce mně ovšem nadchly v hotelu Puradies. Připravil je sám majitel hoteluChci vědět více
-
„Hotel Puradies z vás udělá toho největšího požitkáře,“ tak popsal jeden můj kamarád pobyt v rodinném hotelu na slunném svahu nad Leogangem v Salcbursku. Hotel je totiž dokonalým příkladem toho, jak ze špičkové gastronomie udělat samozřejmou součást odpočinku. Jídlo je součástí celého konceptu,Chci vědět více
-
„Kuchyně je moje království, jídlo harmonie všech smyslů,” říká Stephan Pramstrahler,“ majitel jihotyrolského designového hotelu Turm, který připomíná uměleckou galerii. Skleničku vína z vlastních vinic si tu můžete dát třeba pod originálem Picassa. Ještě než vstoupíte do dveří hotelu, jehožChci vědět více