3 sladké zdravé letní recepty: banány, hrušky, borůvky

Také vás často honí mlsná? Je to normální. Důležité je, jakou formu uspokojení chuťových pohárků zvolíte. My vám přinášíme tři jednoduché letní recepty na sladké pochoutky, které vychází z ájurvédy.

Namísto tyčinek a dezertů plných rafinovaných cukrů a barviv můžete zvolit i zdravé verze, které vychází z přirozeného sladkého charakteru ovoce. Nebo používejte alespoň třtinový cukr či med. Ideální totiž je, když si jídlo připravujete sami. Díky tomu víte zcela přesně z čeho je složené.

Rychlá banánová svačinka se skořicí a zázvorem

INGREDIENCE: 2 banány/ ½ lžičky mleté skořice/ ghí/ ½ lžičky mletého sušeného zázvoru

POSTUP:

Pevnější banány nakrájejte na silnější plátky – ať už na kolečka nebo podélně – a osmahněte je na pánvi na dostatečném množství ghí. Otáčejte je, aby rovnoměrně zezlátly, ale opatrně tak, aby se nerozmačkaly. Jakmile budou mít zlatavě hnědou barvu, poprašte je z obou stran kořením. Kromě skořice a zázvoru můžete přidat i kardamom.

Pečené hrušky s kardamomem

INGREDIENCE: ½ lžičky kardamomu/ celá skořice/ 2 hrušky/ ½ hrnku vody/ citrón (bio)

POSTUP:

Předehřejte si troubu na 180°C. Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte podélně na silné plátky. Ty položte na pečicí misku vyloženou pečícím papírem a přilejte vodu. Hrušky posypte kardamomem, vhoďte několik kousků celé skořice a zlehka pokapejte citrónem. Pečte pomalu do změknutí. Po upečení je můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou nebo celozrnnými palačinkami.

Borůvková zmrzlina z kokosového mléka

INGREDIENCE: 2 hrnky borůvek/ 2 hrnky kokosového mléka/ lžíce máty/ 1/4 hrnku třtinového cukru nebo medu

POSTUP:

Večer předtím, než budete vyrábět zmrzlinu, vložte plastovou krabici či mísu do mrazáku a všechny ingredience do lednice, aby byly co nejchladnější. Druhý den nasypte borůvky, nalijte kokosové mléko a přidejte třtinový cukr nebo med do mixéru a vše mixujte do hladké emulze. Nakonec rozmixovanou borůvkovou zmrzlinu nalijte do nyní již vymrzlé misky a nechte v mrazáku, dokud ingredience nezačnou tuhnout do zmrzlinové konzistence. Pro dosažení maximální krémovosti, promíchejte každých patnáct minut, abyste rozbili ledové krystalky. Po ztuhnutí servírujte ozdobené čerstvou mátou a můžete přidat i několik čerstvých borůvek a šlehačku.

Připravila: Barbora Vojtová

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Sledujte nás!

Copyright © 2017 Ayurvedic Breakfast Všechna práva vyhrazena

Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Cookies můžete zakázat v nastavení vašeho prohlížeče. Více informací.
Správce webu Jakub Mašek - Clocan

Napište nám e-mail na ayurvedicbreakfast@novinynanovinky.cz
Black Swan Media, Na Poříčí 25, 110 00 Praha 1

Zdravé články do e-mailu?

Odesláním osobních údajů dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby marketingových aktivit společnosti PLANKVADRAT, s.r.o.

Formulář byl odeslán, děkujeme.